CV  

 

Martin Åkerwall

Martin studerede slagtøj, klaver og komposition ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i perioden 1981 til 1988. Et ophold som pianist på Münster städtische Bühne i Tyskland og mødet med den karismatiske finske dirigent Jorma Panula gav ham afsættet til at videreuddanne sig som dirigent på Sibelius Akademiet i Helsinki bl.a. hos Panula og dirigenterne Jan Krenz, Michel Plasson. Han gjorde sig allerede på det tidspunkt bemærket i dansk musikliv ved at vinde den danske del af den nordiske dirigentkonkurrence i 90 og dirigere koncerter med Århus, Odense og Aalborg Symfoniorkester. Det førte til han modtog Jacob Gades store legat i 1991 og Noilly Prat prisen i 1992


En opsigtvækkende dirigentdebut i 1991 førte ham videre til positioner som dirigent og pianist ved teatre og symfoniorkestre herhjemme samt i Tyskland, Schweiz, Finland og USA. I perioden 1996 og frem til 2006 var han tilknyttet Det Kgl. Teater som både pianist og dirigent for Den Kgl. Ballet.

 

Som komponist har Martin Åkerwall altid været særdeles produktiv og komponeret musik til Det Kgl. Teater, Aalborg Symfoniorkester og andre orkestre og ensembler. Han har også komponeret musik til en lang række af landets fremtrædende kammermusikere. Han har komponeret musik til film og teaterforestillinger og hans musik er blevet opført ved koncerter og festivaler i Danmark, England, Frankrig, Sverige og Finland.

 

 

Eugene Hye-Knudsen

Eugene er Århus Symfoniorkesters solocellist. En position han har nydt siden 2002. Udover at bestride sin stilling som solocellist optræder Eugene Hye-Knudsen hyppigt som kammermusiker og solist med ensembler og symfoniorkestre, senest i Max Bruch´s Kol Nidrei med Århus Symfoniorkester.  

Debuterede i 1996 fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musik konservatorium. Videre studier ved bl.a. University of Michigan School of Music hos Erling Bløndahl Bengtson og Sibelius Akademiet i Helsinki hos Arto Noras.

Eugene Hye-Knudsen havde i perioden 1998-02 position som cellist i Det Kgl. Kapel inden han vandt konkurrencen som 1. solocellist i Århus Symfoniorkester.

 

I 2007 skal Hye-Knudsen spille Elgar´s cellokoncert, ligeledes med Århus Symfoniorkester, under ledelse af chefdirigent Gian Carlo Andretta.

Eugene Hye-Knudsen er modtager af Jacob Gades store legat i 1995 og Veuve Clicquot prisen i 1997.

 

 

euhma og stilheden

euhmas veje

noder & musik 

koncerter & foredrag

galleri

cv

kalender

kontakt & booking

English

euhma.dk © 2007